contact

recruitment

your space

contact

werving

uw ruimte

Kontakt

Rekrutacja

Twoja przestrzeń

Contactați

Recrutare

Spațiul dumneavoastră

Contacto

Recrutamento

O seu espaço

Contact

Recrutement

Votre espace

De Puls’GARDEN

De Puls’GARDEN, gelanceerd in maart 2022, is een initiatief dat bedoeld is om elke week aan alle medewerkers van PULSAR MATERIAUX en ook aan een vereniging die de meest behoeftigen helpt, manden met 100% natuurlijke groenten en fruit aan te bieden en tegelijkertijd de biodiversiteit in de stad te stimuleren van Anderlecht.

Photo prise par Frank Vassen | Nuthatch (Sitta europaea), Parc de Woluwé, Brussels

De evolutie van het project…

 

Laten we inchecken.

 

‘Er is ons verteld dat het onmogelijk is, dus we willen het proberen! »

Weinig mensen geloven het, want ons land is stoffig, levenloos… Beton, kiezels en gras groeien op aangestampte kleigrond.

Hier is de hele evolutie van het project, van A tot Z.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

“Hier is een uitdaging zoals we ze leuk vinden!»

“Met een solide en gemotiveerde partner”

Om dit project uit te voeren, doen we een beroep op VESTACULTURE , die de plannen heeft getekend volgens de principes van permacultuur en die aan dit gigantische project begint, zonder enige chemicaliën. We hebben voor dit bedrijf gekozen vanwege hun vermogen om aan onze behoeften te voldoen en hun filosofie in overeenstemming met onze waarden.

Onze doelen…

De ontspanningsruimte

Of het nu gaat om een ​​maaltijdpauze of om een ​​moment van werken te improviseren in de zon midden in de natuur, de ontspanningsruimte zal beschikbaar zijn voor onze medewerkers en leden van PulsCENTER (onze toekomstige coworking).

De serre

Om onze zaailingen voor te bereiden en ze in de schuilplaats te laten groeien, zal deze ruimte van 6 x 15 m ook worden ingericht als vergaderruimte met een enorme centrale tafel om van het buitenleven te genieten, zelfs als de temperaturen koel zijn.

Teelt op terpen

Deze methode, gebaseerd op de principes van permacultuur, stelt ons in staat om de productie van groenten en eetbare bloemen te maximaliseren.
Echte kleine ecosystemen, deze heuvels zullen een grote verscheidenheid aan verschillende reproduceerbare groentesoorten herbergen.

Netelroos

Het hele jaar door beheerd door een professionele imker, krijgen we 4 kasten die elk jaar ongeveer 60 kg honing zullen produceren.
Naast de bestuiving van onze groenteareaal, profiteert de hele regio van Anderlecht.

Het eetbare bos

Onze bostuin, een ruimte beplant met fruitsoorten en eetbare planten.
Behalve dat het esthetisch en voedzaam is, is het een echt hulpmiddel in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De biodiversiteit

Met de vestiging van al deze elementen op voorheen dode oppervlakken, zal de herbegroeiing van deze gebieden veel hulpstoffen met zich meebrengen, zoals insecten, vogels en waarom niet een paar amfibieën, want we leggen ook een vijver aan!

Oogst

Gezien ons bebouwbare areaal en de methoden die we gebruiken, hebben we een oogst gepland die het eerste jaar ongeveer vijftien gezinnen kan voeden, daarna zouden we op de lange termijn 40 tot 50 gezinnen moeten bereiken.

Educatieve bezoeken met de scholen van Anderlecht

Samen met de verkenners bouw van nestkasten en insectenhotels

Training om permacultuur te ontdekken

OP WELKE MANIER ?

 

Grond

Om te beginnen was het nodig om 35 cm diep te graven over het gehele te ontwikkelen oppervlak, om goed bebouwbare grond, compost, amendement en ter plaatse geproduceerd materiaal terug te plaatsen.

De steegjes

De paden zullen worden onderhouden en er zullen nieuwe worden aangelegd om gemakkelijke toegang tot alle teeltgebieden te bieden.

Een broeikas

Er zal een serre worden gebouwd, rekening houdend met de oriëntatie en de blootstelling aan de zon.

Irrigatie

Er komt een automatisch bewateringssysteem, rechtstreeks aangesloten op onze toekomstige regenwateropvangtank van 30.000 L, waardoor we zelfvoorzienend worden in water.

Teelt & onderhoud

Voor het planten, onderhouden en oogsten gaan we een extra job creëren voor een “Potager” opgeleid en ondersteund door VESTACULTURE, onze partner.

Als een verlangen om te repareren...

Steden zijn “hotspots” in termen van impact en risico’s, ze zijn een deel van de oplossing voor wetenschappers.

Deze bieden kansen voor klimaatactie, groene gebouwen, betrouwbare watervoorziening en hernieuwbare energie, duurzame transportsystemen die stedelijke en landelijke gebieden met elkaar verbinden die een meer inclusieve en rechtvaardige samenleving mogelijk maken.

Naast het bieden van welzijn en gezonde overvloed aan onze werknemers, hebben we een diep verlangen om onze planeet te herstellen met lokale actoren.

Camouflage-experts!

De natuur heeft de neiging om haar plaats in te nemen waar ze maar kan… we hopen dat deze helpers spontaan komen. Dus we beloven, zodra we ze zien, zullen we het je vertellen!

Onze bijen, onze trots

Als een symbool van veerkracht en een van de beste bestuivers ter wereld, lijkt het niet meer dan normaal om een ​​kolonie bijen in ons huis te verwelkomen.

Ten eerste, omdat we in de stad zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze kunnen concurreren met wilde zwermen of worden gedecimeerd door pesticiden.
Dan zal hun aanwezigheid in het gebied ervoor zorgen dat veel bloemsoorten zich in de regio kunnen vermenigvuldigen.
En tot slot zullen we natuurlijk profiteren van hun overtollige honing, maar met veel mate, om ze nooit in moeilijkheden te brengen.

Zet in op een duurzame toekomst

Verandering is mogelijk!

Deze foto blijft hier om ons eraan te herinneren waar we vandaan kwamen, een kleiachtig en rotsachtig terrein, bijna levenloos.
We gaan alles omvormen tot bouwland en we hopen in 2025 zo’n 50 gezinnen gratis zelfvoorzienend op het gebied van voedsel te kunnen bieden…

We zijn ervan overtuigd dat als de meeste grote bedrijven net als wij de sprong zouden wagen, de wereld er heel anders uit zou zien.